poniedziałek, 23 września 2013

Ach, te nogi ;)


... a dokładniej chodziło o rajtuzy produkowane przez lokalną firmę :)
Tort był natomiast prezentem od pracowników dla Pana dyrektora.
W środku biszkopt kawowy, kawowa bita śmietana i maliny.
Waga tortu na zdjęciu: 4,3 kg

5 komentarzy:

  1. Wspaniały tort. mam pytanie odnośnie malin. Czy dodaje Pani owoce mrozone, świeże czy moze fruzelinę malinową?

    OdpowiedzUsuń
  2. W sezonie malinki są świeże, a poza sezonem mrożone :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A czy malinki mrożone nie są zbyt kwaśne? Nie rozpadają się? Wypytuję tak, bo chciałam upiec tort o tym smaku dla synka, ale boję się, że z mrożonymi owocami nie będzie zbyt smaczny.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie są kwaśne:) zresztą wkładamy je w słodką bitą śmietanę :) a nie rozpadną się, jeśli włożymy je do śmietany zamrożone (nie rozmrażamy malin). Rozmrożą się już w torcie i nie będzie z tego żadnej ciapy ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń