Smaki tortów

Gotowe smaki tortów:
1. Tort śmietanowy - biszkopt waniliowy, bita śmietana plus owoce
2. Tort czekoladowy - biszkopt czekoladowy, czekoladowa bita śmietana lub masa budyniowa, może być z dodatkiem ulubionych owoców.
3. Tort orzechowy - biszkopt z orzechami, waniliowa masa budyniowa z orzechami, dżem z czarnej porzeczki.
4. Tort Pina Colada - biszkopt kokosowy, kokosowa bita śmietana lub masa budyniowa z ananasem
5. Tort Czarny Las - biszkopt czekoladowy, bita śmietana i wiśnie
6. Tort pralinowy - biszkopt czekoladowy, chrupiąca masa pralinowa z gorzką czekoladą, mus z gorzkiej czekolady i bitej śmietany
7. Tort cytrynowy- biszkopt waniliowy, bita śmietana i lemon curd
8. Tort truskawkowy - biszkopt waniliowy, bita śmietana i mus z truskawek
9. Tort marchewkowy - ciasto marchewkowe, bita śmietana z serkiem i nutką cytryny
10. Tort tiramisu - biszkopt waniliowy, delikatna masa z serka mascarpone i kakao
11. Tort makowy - ciasto makowe (masa makowa robiona samodzielnie), waniliowy krem budyniowy i dżem pomarańczowy
12. Tort z chałwą - biszkopt czekoladowy, bita śmietana lub masa budyniowa z chałwą i wiśniami
13. Tort z białą czekoladą - biszkopt waniliowy, delikatny mus z bitej śmietany i białej czekolady z dodatkiem sezonowych owoców.
14. Tort z musem owocowym - biszkopt waniliowy, mus malinowy lub z owoców leśnych z bitą śmietaną
15. Tort kawowy - biszkopt kawowy, kawowa bita śmietana lub masa budyniowa, maliny
16. Tort z nutellą - biszkopt czekoladowy, bita śmietana z nutellą
17. Tort oreo - biszkopt czekoladowy, serek mascarpone, bita śmietana, ciasteczka oreo i dżem z czarnej porzeczki
18. Tort Kinder Bueno - biszkopt waniliowy, chrupiąca masa Kinder Bueno, bita śmietana i dżem z czarnej porzeczki
19. Tort mango - biszkopt waniliowy, delikatna masa śmietanowo-serowa z musem mango, połączona z kawałkami mango i brzoskwiń
20. Tort cynamonowo - ciasteczkowy - biszkopt waniliowy z cynamonem, chrupiąca masa z ciasteczkami korzennymi, cynamonowa bita śmietana, powidła śliwkowe
21. Tort rafaello - biszkopt waniliowy, chrupiąca masa rafaello, kokosowa bita śmietana
22. Tort pistacjowy - biszkopt waniliowy, chrupiąca warstwa pistacjowa, pistacjowa bita śmietana




Tort może być zrobiony na bazie biszkoptu lub ciasta.

Biszkopt:
- waniliowy
- czekoladowy
- kawowy
- kokosowy
- migdałowy
- cytrynowy
- orzechowy

Ciasto:
- czekoladowe z coca colą
- marchewkowe
- makowe


Torty przekładam bitą śmietaną lub masą budyniową.

Bita śmietana:
- z dodatkiem owoców (np. brzoskwinie, ananasy, maliny, wiśnie, truskawki, jagody, banany)
- czekoladowa ( z gorzką lub białą czekoladą)
- kawowa
- z musem z truskawek lub jagód
- z kokosem
- krówkowa
- z lemon curd (pyszna masa cytrynowa)
- z chałwą

Masa budyniowa:
- waniliowa
- czekoladowa
- kawowa
- kokosowa
- cytrynowa
- krówkowa
- waniliowa z orzechami
-z chałwą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz