A czy malinki mrożone nie są zbyt kwaśne? Nie rozpadają się? Wypytuję tak, bo chciałam upiec tort o tym smaku dla synka, ale boję się, że z mrożonymi owocami nie będzie zbyt smaczny.
Nie są kwaśne:) zresztą wkładamy je w słodką bitą śmietanę :) a nie rozpadną się, jeśli włożymy je do śmietany zamrożone (nie rozmrażamy malin). Rozmrożą się już w torcie i nie będzie z tego żadnej ciapy ;)
Wspaniały tort. mam pytanie odnośnie malin. Czy dodaje Pani owoce mrozone, świeże czy moze fruzelinę malinową?
OdpowiedzUsuńW sezonie malinki są świeże, a poza sezonem mrożone :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńA czy malinki mrożone nie są zbyt kwaśne? Nie rozpadają się? Wypytuję tak, bo chciałam upiec tort o tym smaku dla synka, ale boję się, że z mrożonymi owocami nie będzie zbyt smaczny.
OdpowiedzUsuńNie są kwaśne:) zresztą wkładamy je w słodką bitą śmietanę :) a nie rozpadną się, jeśli włożymy je do śmietany zamrożone (nie rozmrażamy malin). Rozmrożą się już w torcie i nie będzie z tego żadnej ciapy ;)
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń